Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žele li ostavljati komentare na news portalima ili društvenim mrežama, aktivisti SNS-a moraju se pridržavati točno preciziranih uputa.


Aktivisti Srpske napredne stranke, koju vodi srpski ministar obrane Aleksandar Vučić dobili su upute za komentiranje na news portalima i društvenim mrežama. Ako je za vjerovati podacima iz tih uputa, među komentarima na spomenutim medijima je čak 47 posto onih koje su napisali aktivisti SNS-a.

Vezani članci Ometanje deložacije na Črnomercu Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo" Aktivisti prekinuli konferenciju za medije Milana Bandića na fontanama - 7 Aktivisti zvižducima i galamom prekinuli Bandićevu presicu: "Otpor Bandiću", "Sloboda Zagrebu"

'Naš udio u ukupnom broju komentara je 47 % s tendencijom konstantnog rasta. Tjedno objavimo preko 17.500 komentara i ostavimo nekoliko tisuća poruka na Facebooku i Twitteru', stoji u izvješću SNS internet tima koji svoje aktiviste usmjerava na portale kao što su Blic, B92, Pres, Kurir, Vesti Onlajn, RTS, Novosti, Politika, Pravda, Alo koji imaju višemilijunski auditorij, piše Autonomija. 'Na ovaj način kreiramo javno mnijenje u Srbiji', kažu u SNS-u.

Vučić: Srbija ide na prijevremene izbore

A aktivisti su dobili i detaljne upute kako komentirati na internetu. 'Komentar treba biti smislen i da argumentirano ide u prilog našoj stranci… Neka vas negativni komentari po našu stranku ne pogađaju, jer na portalu komentiraju i ljudi iz ostalih stranaka', stoji u uputama objavljenima na zatvorenoj Facebook stranici.

Svi koji žele na ovaj način komentirati moraju na svoja računala instalirati poseban program Walter, zatim program za praćenje vijesti, program za mijenjanje IP adrese, program za učenje tipkanja na slijepo, upute za otvaranje bloga i za rad na blogu, upuste za primanje i slanje e-maila sa prilogom (attachmentom) na Gmailu, Yahoou i u Outlooku.

Aktiviste se upućuje da podjednako koriste ćirilicu i latinicu te da se ne zamaraju previše ako će imati pravopisnih grešaka. 'Na sljedeće izbore veliki utjecaj imat će internet, što nije bio slučaj do sada. Preko dva milijuna internet priključaka je u Srbiji, sa mnogo više korisnika. Ovaj vid kampanje nas ne košta ništa, a ima veliki efekt na birače', kažu u SNS-ovom internet timu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju