Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush 'zgađen' ponašanjem kongresmena Foleya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a, George W. Bush, konačno je prekinuo svoju šutnju o skandalu koji je potresao Republikansku stranku i izjavio da je "zgađen" pedogilskim sadržajem elektronskih pisama bivšeg republikanskog kongresmena Marka Foleya maloljetnim djelatnicima Kongresa. No, Foley je, čini se, i sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja.

- Užasnut sam i šokiran neprihvatljivim ponašanjem kongresmena Foleya, izjavio je Bush.

Pročitajte i ovo Ilustracija Živahno u SAD-u Prvi put u 150 godina republikanci izglasali opoziv ministra, demokrat će zamijeniti lažljivca u Kongresu Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere IVICA PULJIĆ IZ SAD-A Analiza unutarstranačkih izbora u SAD-u: Borba za kandidaturu i može li Nikki Haley ugroziti agresivnog Donalda Trumpa?

- Zgađen sam tim otkrićem i činjenicom da je na takav način iznevjerio i razočarao građane koji su mu dali povjerenje, rekao je Bush.

Ipak, Bush nije propustio pozvati republikance na podršku republikanskom čelniku dennisu Hastertu, koji se našao na udaru žestokih kritika zato što Foleya nije ranije "neutralizirao".

- Poznajem Dennyja Hasterta, više puta sam se sreo s njim. On je otac, učitelj, vođa. On brine za djecu ove zemlje i učinit će sve što je u njegovoj moći i dužnosti da se slučaj istraži do kraja, stao je Bush u njegovu obranu. 

To je prvi put da se Bush oglasio o aferi, tek četiri dana nakon što je Foley dao ostavku u petak.

U međuvremenu je odvjetnik Marka Foleya, David Roth, odgovorio na optužbe za pedofiliju tvrdnjom kako Foley nije pedofil, nego homoseksualac koji se bori sa svojim alkoholizmom i traumom seksualnog zlostavljanja od strane svećenika, dok je bio adolescent.

Dodao je da Foley nikad nije stupio u bilo koji oblik seksualnog odnosa s maloljetnikom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene