Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bugarska uvodi vize za Makedonce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska, koja će pristupiti 1. siječnja 2007. Europskoj uniji, potpisala je s Makedonijom sporazum o uvođenju viza Makedoncima kako bi se uskladili s postojećim pravilima u EU, usprkos privilegiranom odnosu Sofije i Skopja.


Prema sporazumu koji su potpisali bugarski i makedonski ministar vanjskih poslova Ivajlo Kalfine i Antonio Milososki, Makedoncima će trebati viza za odlazak u Bugarsku, ali će je dobiti besplatno.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Putovnica (Foto: Dnevnik.hr) bez vize u 172 zemlje Objavljen popis najjačih svjetskih putovnica, doznajte na kojem je mjestu ona hrvatska

Izražavajući 'veliko žaljenje' i spominjući 'nezaobilaznu potrebu', Kalfine je obećao kako će učiniti 'sve što je moguće' kako bi se izdavanje viza odvijalo brzo.

Milososki je izrazio uvjerenje kako će ta situacija biti 'samo
privremena' jer je njegova zemlja kandidat za prijem u EU.

Poslije 2001. godine Makedonci su predali gotovo 25.000 zahtjeva za bugarskim putovnicama, priopćeno je iz Sofije. Među Makedoncima koji su nedavno dobili bugarsko državljanstvo je i bivši nakedonski premijer Ljubčo Georgievski.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene