Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Buenos Aires u kaosu zbog dima: Zatvorena zračna luka i ceste, stanovnici traže pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni grad Argentine već je nekoliko dana u kaosu zbog dima koji se s obližnjih farmi proširio na Buenos Aires, a kako izvještava AP, od jučer i na Urugvaj.

Oblaci dima u Buenos Airisu uzrokovali su kaos, zračna luka otkazala je slijetanja, a policajci su zbog smanjene vidljivosti morali zatvoriti nekoliko cesta. Zbog dima koji ometa promet, ne vozi ni nekoliko linija gradskih autobusa.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Gusti oblak dima peti dan zaredom prekriva Buenos Aires i okolicu

Zdravstvene tegobe osjetili su i stanovnici. Službeni izvori priopćili su kako je u posljednjih nekoliko dana u bolnice primljeno više pacijenata koji se žale na probleme s očima i grlobolje.

‘Tijekom noći probudim se zbog iritacije grla. Dima ima svugdje, na ulicama, u gražama, čak i u bolnici’, rekla je Adriana, stanovnica Buenos Airesa.

Argentinski ministar unutarnjih poslova Florencio Randazzo tvrdi da je posljednjih dana u Argentini izgorilo 70.000 hektara travnate površine. Vlasti tvrde da su požare uzrokovali farmeri kada su zapalili korov, kako bi prošli jetinije pri njegovom odstranjivanju.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene