Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trojica uhićena

Strašan zločin šokirao Njemačku: Djevojku (17) prvo mučili pa je svezanu i bez svijesti bacili u rijeku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trojica muškaraca i jedna žena pokušali su ubiti 17-godišnjakinju u Njemačkoj. Nakon što su je mučili, vezali su je i onesviještenu bacili u rijeku Ems. Svi su uhićeni.

Okrutan pokušaj ubojstva koji se dogodio 27. svibnja šokirao je njemačku javnost, ali i ured javnog tužitelja u Osnabrücku. Sada su objavljeni i detalji. 

"Zločin je bio vrlo jeziv i okrutan. Motiv je trenutačno nejasan", rekao je viši državni odvjetnik Alexander Retemeyer iz ureda javnog tužitelja u Osnabrücku.

"Vjerujemo da je djevojka imala puno sreće što je preživjela", rekao je za NDR.

Prema prvim nalazima istražitelja, 17-godišnjakinja je navodno poznavala četvoricu optuženih.

"Prema njezinoj izjavi, optuženi su je nekoliko sati mučili na usamljenom mjestu na koje su je namamili. Na kraju su je bez svijesti i vezanu bacili u ledeni Ems", rekao je Retemeyer i objasnio da je ubodena noževima te da se vjerojatno probudila iz nesvijesti u hladnoj vodi.

Tinejdžerica se uspjela spasiti.

Pročitajte i ovo Kolačići s cjepivom protiv bjesnoće Važno upozorenje Milijuni ovih kolačića past će iz aviona na tlo diljem Hrvatske: "Nemojte ih dirati!"

Prema istražiteljima, žrtva je uspjela pobjeći na obalu, a stanovnik koji je priskočio upomoć pozvao je policiju u 4:12. Djevojka je prevezena u bolnicu s ozljedama opasnima po život. Sada je izvan životne opasnosti.

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjaka, 27-godišnjakinje i dvojice 19-godišnjaka. Na zahtjev državnog odvjetnika nadležni okružni sud izdao je tjeralicu protiv tri glavna počinitelja zbog pokušaja ubojstva i protiv žene zbog pomaganja i poticanja na ubojstvo. Istraga o točnom slijedu događaja i motivu zločina je u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene