Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanskog novinara ubili Amerikanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar privatne britanske televizije ITV Terry Lloyd, ubijen je 2003. u Iraku u američkoj paljbi, zaključak je službene istrage britanskog pravosuđa o uzrocima njegove smrti.

Andrew Walker, sudac istražitelj sa sjedištem u Oxfordu u Engleskoj dodao je da će zatražiti od britanskog odvjetništva da počinitelje izvede pred sud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

Kolega Terryja Lloyda koji je proveo vlastitu istragu ustvrdio je da je novinar ubijen u američkoj vatri dok se pokušavao skloniti.

Sudac Walker istaknuo je u presudi da je Lloyd, kao iskusan ratni izvjestitelj bio jako dobro pripremljen za rad na ratnom području.

Lloyd je radio za ITN, televizijski dnevnik ITV-a. Ubijen je metkom u glavu 22. ožujka 2003., na početku invazije na Irak, dok je kao neovisni novinar izvještavao o napredovanju koalicijskih snaga pod vodstvom SAD-a kod Basre, na jugu Iraka.

Lloyd je bio u pratnji libanonskog prevoditelja Husseina Othmana koji je isto ubijen, belgijskog snimatelja Daniela Demoustiera koji je ranjen, i francuskog snimatelja Freda Neraca koji se službeno drži nestalim.

Le Figaro je jučer pisao da je Neraca istog dana pogubila
baasistička milicija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene