Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko produljenja pritvora

Breivik na novom sudskom saslušanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Breivik je danas ponovno u sudnici u Oslu.

Breivik je došao na novo saslušanje oko produljenja pritvora na sud u Oslu, a ono se održava iza zatvorenih vrata, prenose norveški mediji. Navodno se on želi i govorom obratiti sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrenuli ploču Norveška policija skrušeno priznaje za Breivika: Krivo smo procijenili prioritete i pogriješili smo Slika nije dostupna Mete napada Breivik planirao napasti i kraljevsku palaču

Sud u Oslu prvotno je današnje saslušanje proglasio otvorenim za javnost, no nakon apela iz policije, sud je promijenio odluku. Obitelji žrtava masakra Breivikovo ime ne žele niti čuti, no mediji su izrazito zainteresirani za ono što Breivik ima za reći. čak 130 novinara iz raznih dijelova svijeta dežura pred sudnicom, čekajući na moguće akreditacije.

Zračni prostor iznad zatvora Ila u kojem se trenutno Breivik nalazi zatvoren je za promet, a zatvorski čuvari se žale na maltretiranje od strane predstavnika medija.

Podsjetimo, Anders Behring Breivik odgovoran je za postavljanje automobila bombe u Oslu, pri čemu je poginulo osam te ranjeno na desetke ossoba. Nakon toga breivik je počinio nezapamćeni masakr u Norveškoj pobivši čak 69 osoba na otoku Utoyi pored Osla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene