Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brčić ostaje u talijanskom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski Prizivni sud odlučio je da visoki crnogorski časnik Ilija Brčić, osuđen u Hrvatskoj za ratni zločin, do daljnjega ostane u ekstradicijskom pritvoru.

Brčić, načelnik Odjeljenja za razvoj u Glavnom stožeru Vojske Crne Gore, uhićen je početkom studenoga u zračnoj luci u Rimu temeljem naloga hrvatskih vlasti i Interpolove tjeralice zbog ratnih zločina počinjenih u vrijeme dok je on bio oficir bivše Jugoslavenske narodne armije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Italija bi mogla odbiti izručenje Crnogorca Brčića Hrvatskoj Slika nije dostupna Podgorica: Brčić prebačen u vojni zatvor

Crnogorski veleposlanik u Italiji Darko Uskoković izjavio je da će Brčić ostati u pritvoru sve dok Hrvatska ne dostavi dokumentaciju na osnovi koje je Županijski sud u Splitu 1993. godine donio presudu da je Brčić kriv za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, te da će nakon toga Prizivni sud odlučiti hoće li Brčić biti pušten na slobodu ili biti izručen Hrvatskoj.

"Čekamo još deset, petnaest dana da Hrvatska dostavi dokumentaciju", rekao je Uskoković.

Crnogorski veleposlanik u Italiji ranije je izjavio, ako hrvatska
strana ne dostavi sudsku dokumentaciju u predviđenom roku, da bi talijanski sud zahtjev za ekstradicijom smatrao nevažećim i Brčić bi automatski bio slobodan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene