Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad je i službeno

Bradley Manning postao Chelsea Manning

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojnik Bradley Manning, osuđen prošlog ljeta zbog najvećeg iznošenja u javnost tajnih dokumenata u povijesti Sjedinjenih Država, postao je zakonski Chelsea Manning, nakon što je u srijedu dobio odobrenje jednog američkog suca da promijeni ime jer želi da se prema njemu odnose kao prema ženi.

Osuđen na 35 godina zatvora, Manning traži da ga se odsada oslavljava imenom Chalsea i tvrdi da se osjeća više ženom nego muškarcem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priznanje Bradleyja Manninga Bizarni preokret: Ja sam žena i zovem se Chelsea! Slika nije dostupna Za svaki slučaj WikiLeaks se 'osigurao' ako se nešto dogodi Assangeu i Snowdenu...

Sudac okruga Leavenworth u Kansasu David King je prihvatio tu molbu i dozvolio promjenu imena iz Bradley Edward Manning u Chelsea Elizabeth Manning, stoji u priopćenju njegove Mreže podrške.

Bizarni preokret: Ja sam žena i zovem se Chelsea!

Zatočen u Fort Leavneworthu, Manning je također zatražio od vojske dopuštenje korištenja hormonalnog tretmana. Manning je osuđen u kolovozu 2013. na 35 godina zatvora zbog najvećeg iznošenja tajnih dokumenata u povijesti Sjedinjenih Država i njihove predaje WikiLeaksu, organizaciji koja se bavi objavljivanjem tajnih informacija.

Vojna sutkinja Denise Lind ga je proglasila odgovornim za špijunažu i krijumačarenje 700.000 povjerljivih diplomatskih i vojnih dokumenata od kojih je veliki dio objavljen na stranici WikiLeaks. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene