Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naftna kompanija BP priznala je da je na svojoj internetskoj stranici objavila izmijenjenu fotografiju kojom se pretjerivala razina aktivnosti u centru u Houstonu.


Fotografija objavljena tijekom vikenda pokazuje radnike kako nadziru deset velikih ekrana na kojima se vide podzemne slike bušotine iz koje curi nafta u Meksičkom zaljevu. Glasnogovornik BP-a, Scott Dean priznao je da su dva ekrana bila zapravo ugašena, te da je to izmijenjeno u photoshopu.

Vezani članci Slika nije dostupna Budimo spremni: BP buši pet izvora u Mediteranu Slika nije dostupna Obama o BP-u: Ne želim čuti da daju sitniš ribarima

>> 'Britanski BP je katastrofa za okoliš, ribarstvo i turizam'

Dean je kazao da je kompanija originalnu fotografiju stavila nakon što je jedan bloger pisao da se radilo o izmjeni fotograije. Glasnogovornik je dodao da se sam fotograf pohvalio svojim vještinama rada u photoshopu te da nije bilo loše namjere. Inače, prema riječima glasnogovornika BP je naredio svojim radnicima da koriste Photoshop samo za stvari poput korekcije boje.

Ovo otkriće o izmjeni fotografije objavljeno je nakon što je David Cameron, britanski premijer upozorio da se BP previše kažnjava zbog istjecanja nafte iz njihove bušotine. Rekao je kako nije u interesu ni Britanije ni SAD-a da se uništi budućnost kompanije. Zbog istjecanja nafte na području Meksičkog zaljeva poginulo je 11 osoba.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju