Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saudijska Arabija

Bombaš prošao kontrolu u dvjema zračnim lukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica koji je pokušao ubiti saudijskog princa prošao je sigurnosnu provjeru u dvjema saudijskim zračnim lukama, a da nije otkriven eksploziv koji je nosio, objavio je američki centar za praćenje islamističkih mrežnih stranica, pozivajući se na Al Kaidino priopćenje.

Al Kaida na arapskom poluotoku koja je već preuzela odgovornost za atentat, objavila je u drugom priopćenju bombaševo ime i podatke o operaciji. Kako navodi SITE, napad čija je meta bio čelnik za suzbijanje terorizma u monarhiji, princ Muhamed ben Najef ben Abdel Aziz, izveo je u četvrtak navečer Abdulah Hasan Taleh Asiri s nadimkom Abu al-Heir koji je na saudijskom popisu 85 najtraženijih pripadnika Al Kaide.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozi, miško! VIDEO Je li on normalan?! Slika nije dostupna 'Nema političkih aktivnosti' Saudijske vlasti u Meki rastjerale prosvjednike protiv Asada

Napadač je smrtno stradao, a njegovo je tijelo ‘raskomadano’, kako navode saudijske vlasti. Nitko od nazočnih nije stradao, a princ je zadobio lakše ozljede. ‘Bogu hvala, uspio je ući u palaču i aktivirati eksploziv kada je došao do čuvara, nakon prolaska sigurnosne provjere u zračnim lukama Nadžran i Džeda i nakon putovanja prinčevim privatnim zrakoplovom’, piše Al Kaida u priopćenju.

>> Saudijski princ preživio napad bombaša

Napad se dogodio u Džedi, u trenutku kada je princ dočekivao čestitare u prigodi početka muslimanskog mjeseca ramazana. Napadač, ‘terorist za kojim se traga’, izrazio je želju da posjeti princa koji je prijedlog prihvatio, kako navode vlasti. Princ Muhamed je prije tri godine bio jedan od osnivača centra za društvenu reintegraciju saudijskih aktivista puštenih iz američkog zatvora Guantanama i radikalnih islamista uhićenih u toj zemlji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene