Od sutra Saudijska Arabija prestaje biti jedina zemlja svijeta u kojoj je ženama zabranjeno upravljati automobilima. Donošenje takve odluke je korak naprijed prema moderniziranju te zemlje.

Galerija


Žene će napokon uživati vozačku ravnopravnost u cijelom svijetu. Konačno će smjeti upravljati automobilima i u Saudijskoj Arabiji.

Vezani članci Improvnizrani brisači Brisači mu otkazali baš po kiši, a njegovo rješenje oduševilo je sve sudionike prometa Bračne nevolje (Foto: thechive.com) - 7 Podijelili tragikomične situacije iz bračnog života koje su dobro poznate svim bračnim parovima

Za povijesni događaj Saudijke se pripremaju na razne načine – od vožnje simulatora do go-karta. U posljednjih nekoliko tjedana vozačke dozvole dobile su deseci žena. To je dio napora prijestolonasljednika princa Mohammada Bin Salmana da modernizira konzervativnu muslimansku zemlju.

Žene diljem Saudijske Arabije su uzbuđene zbog vožnje. „U početku nisam mogla vjerovati jer je ovo velik napredak za Saudijsku Arabiju. Naravno da sam sretna“, izjavila je Aqood Algahtani, jedna od budućih arabijskih vozačica.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr