Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vlastitom uredu

Saudijski princ preživio napad bombaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijski princ, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Muhamed bin Nayef, preživio je napad bombaša samoubojice u svom uredu, izvijestila je u petak saudijska državna novinska agencija.

Dužnosnik koji se kao član kraljevske obitelji istaknuo u žestokoj državnoj antiterorističkoj kampanji primao je čestitke tijekom muslimanskog svetog mjeseca Ramazana kada se samoubojica raznio eksplozivom koji je nosio. Državna agencija tvrdi da je riječ o militatnu koji je tražio susret s princom kako bi najavio da se predaje vlastima te da je bio pretražen.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Princ je u eksploziji tek lakše ozlijeđen, a osim napadača nema drugih žrtava ili teže ranjenih. Napad je prvi izravno usmjeren na nekog člana kraljevske obitelji od vala nasilja koji su terorističke skupine pokrenule 2003. nezadovoljne državnom proameričkom politikom. Ranije ovoga mjeseca saudijske su vlasti izvijestile da su uhitile 44 osobe povezane s Al-Kaidom te zaplijenile eksploziv i oružje. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene