Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bomba na kafić, ozlijeđeno osam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji bombe u subotu oko 19 sati u vrtu kafića 'Dolče vita' u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, lakše je ozlijeđeno devet osoba.

U  trenutku napada u kafiću se nalazio nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije"

- Ovo je katastrofa, izuzetno sam zabrinut, čovjek je mirno došetao, i bacio bombu. To je mogao napraviti bilo tko i dogodilo se u vrijeme kada ima mnogo mladih ljudi, rekao je Ivanović.

On je dodao i da ga brine slaba reakcije KPS-a i KFOR-a. Pripadnici UNMIK policije blokirali su ulaz u kafić i obavili očevid. U blizini mosta okupilo se nekoliko stotina građana koji prosvjeduju, a krenuli si i prema mostu koji je blokiran, a koji odvaja sjevernu i južnu Kosovsku Mitrovicu. 

Kosovska policijska služba potvrdila je da je uhićena osoba osumnjičena da je bacila bombu na kafić, ali nije objavljeno ime, kao ni nacionalnost napadača. Agencija Beta prethodno je objavila da je napadač 16-godišnji Adem Dibrani iz južnog dela tog grada.

Zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović za B92 je potvrdio da je u subotu primljeno devet ozlijeđenih osoba. Ivanović je rekao i da je dvoje odmah poslije pružene pomoći pušteno kućama. 

- Sedam osoba je zadržano na lječenju. Povrede su uzrokovane gelerima, i od sedmoro povređenih jedan je međunarodni policajac, Britanac, a ostalih šest su civili, od toga dvije djevojke. Jedna trudnica, nizozemska državljanka je ozlijeđena, rekao je Ivanović. 

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da kako je "bacanje bombe na nedužne srpske građane u Kosovskoj Mitrovici podjednako odgovorni albanski teroristi i predstavnici međunarodne zajednice koji ih svojim činjenjem ili nečinjenjem svakodnevno podržavaju i ohrabruju".

- Na Ahtisarijevu izjavu da su Srbi krivi kao narod, albanski separatisti su brzo reagovali bacanjem bombe na nedužne srpske građane u Kosovskoj Mitrovici, piše u izjavi Koštunice dostavljenoj agenciji Beta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene