Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U eksploziji bombe u subotu oko 19 sati u vrtu kafića 'Dolče vita' u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, lakše je ozlijeđeno devet osoba.


U  trenutku napada u kafiću se nalazio nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Vezani članci Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj Ravnateljica Centra u Ivanić-Gradu: "Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Otac je razvalio vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol i razbio ga..." Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe

- Ovo je katastrofa, izuzetno sam zabrinut, čovjek je mirno došetao, i bacio bombu. To je mogao napraviti bilo tko i dogodilo se u vrijeme kada ima mnogo mladih ljudi, rekao je Ivanović.

On je dodao i da ga brine slaba reakcije KPS-a i KFOR-a. Pripadnici UNMIK policije blokirali su ulaz u kafić i obavili očevid. U blizini mosta okupilo se nekoliko stotina građana koji prosvjeduju, a krenuli si i prema mostu koji je blokiran, a koji odvaja sjevernu i južnu Kosovsku Mitrovicu. 

Kosovska policijska služba potvrdila je da je uhićena osoba osumnjičena da je bacila bombu na kafić, ali nije objavljeno ime, kao ni nacionalnost napadača. Agencija Beta prethodno je objavila da je napadač 16-godišnji Adem Dibrani iz južnog dela tog grada.

Zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović za B92 je potvrdio da je u subotu primljeno devet ozlijeđenih osoba. Ivanović je rekao i da je dvoje odmah poslije pružene pomoći pušteno kućama. 

- Sedam osoba je zadržano na lječenju. Povrede su uzrokovane gelerima, i od sedmoro povređenih jedan je međunarodni policajac, Britanac, a ostalih šest su civili, od toga dvije djevojke. Jedna trudnica, nizozemska državljanka je ozlijeđena, rekao je Ivanović. 

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da kako je "bacanje bombe na nedužne srpske građane u Kosovskoj Mitrovici podjednako odgovorni albanski teroristi i predstavnici međunarodne zajednice koji ih svojim činjenjem ili nečinjenjem svakodnevno podržavaju i ohrabruju".

- Na Ahtisarijevu izjavu da su Srbi krivi kao narod, albanski separatisti su brzo reagovali bacanjem bombe na nedužne srpske građane u Kosovskoj Mitrovici, piše u izjavi Koštunice dostavljenoj agenciji Beta.