Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pojavile se sumnje

Avion namjerno srušen? Otkriveni šokantni detalji zrakoplovne nesreće u kojoj su poginule 132 osobe

Istražitelji na mjestu nesreće
Istražitelji na mjestu nesreće Foto: Afp
Prema podacima iz pronađene crne kutije, Boeing 737-800 aviokompanije China Eastern Airlines, koji se srušio na jugu Kine u ožujku, navodno je srušen namjerno.

Podaci o letu aviona Boeing 737-800 koji se srušio u ožujku na jugu Kine i u čijem su padu poginule 132 osobe, ukazuju na to da je netko u kokpitu namjerno srušio avion. Ova se informacija pojavila nakon preliminarne procjene američkih službenika koji istražuju uzrok nesreće.

Jedan od službenika povezanih s istragom tvrdi da podaci koje su uspjeli pronaći u crnoj kutiji aviona ukazuju na to da je netko u kokpitu pomoću upravljačke ploče zadao naredbu da se avion strmoglavi, kako prenosi ABPLive. "Avion je napravio ono što mu je rečeno iz kokpita", rekla je osoba povezana s američkom istragom za Wall Street Journal.

Pročitajte i ovo Cessna 208 filmska scena Panika u zraku - Putnici bili prisiljeni prizemljiti avion: "Nemam pojma kako se ovim upravlja!"

Pročitajte i ovo Ilustracija: Thinkstock POPUŠTANJE MJERA U avionima i na aerodromima od ponedjeljka po novim pravilima, mnogi će odahnuti

Ta osoba također tvrdi da kineske vlasti još uvijek nisu uspjele izolirati ni jedan mehanički problem ili problem kontrole leta s avionom koji se 21. ožujka srušio na jugu Kine. Model 737-800 je inače dio Boeingovih aviona koji su do sad postavljali ljestvicu sigurnosnih standarda u komercijalnom letenju.  

Iako istražitelji pokušavaju rekonstruirati postupanje pilota za vrijeme leta, postoje sumnje da je netko provalio u kokpit i srušio avion. Međutim, prije nego što se srušio avion nije odaslao nikakvu hitnu poruku ili poziv upomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene