Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši pilot Luftwaffea ispričao se za ratna bombardiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pilot njemačkog ratnog zrakoplovstva ispričao se jednom gradu na jugozapadu Engleske koji je bombardirao tijekom Drugog svjetskog rata.

Willi Schludecker (87) je potvrdio da je u travnju 1942. sudjelovao u bombardiranju grada Batha, koji je tada imao 68.000 stanovnika. Tijekom tih napada poginulo je 400 ljudi, a 19.000 kuća je potpuno ili djelomično srušeno.

Pročitajte i ovo Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš" Maksim Kuzminov Osveta u podzemnoj garaži Ruski pilot koji je helikopterom prebjegao u Ukrajinu pronađen mrtav: Tijelo mu je izrešetano metcima

Taj ratni veteran iz Koelna je u srijedu stigao u Veliku Britaniju gdje se poklonio pred grobovima žrtava napada na Bath, njemačku odmazdu za bombardiranja Luebecka.

Schludecker je imao samo 21 godinu kad je sudjelovao tom bombardiranju. Za vrijeme cijelog Drugog svjetskog rata izveo je ukupno izveo 120 napada i dva puta je odlikovan njemačkom medaljom za hrabrost, Željeznim križem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene