Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši kongresnik osuđen zbog korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši republikanski kongresnik Bob Ney iz Ohia, osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog trgovanja političkim utjecajem u zamjenu za poklone i donacije za predizbornu kampanju od lobista Jacka Abramoffa.

Ney, prvi kongresnik koji je uhvaćen u primanju mita u lobističkom skandalu Abramoff, u listopadu 2006. priznao je krivnju za sudjelovanje u zavjeri i davanje lažnih izjava. Priznao je kako je bio podmićen skupim ljetovanjima, golf izletima, ulaznicama za sportske događaje, ručkovima i donacijama za kampanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

'Prekršili ste mnoštvo zakona za koje ste kao kongresnik prisegnuli da ćete ih provoditi i podržavati', rekla je sutkinja okružnog suda u Washingtonu Ellen Segal Huvelle, preporučivši kako Ney služi kaznu u saveznom zatvoru u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji.

Uz zatvorsku kaznu Ney mora platiti i 6.000 dolara novčane kazne, a kada izađe bit će još dvije godine pod uvjetnom kaznom. 

Sutkinja Huvelle odredila je kongresniku i obvezno liječenje od alkoholizma. Nije utvrdila datum kada se Bob Ney mora javiti u zatvor.

Dosuđena kazna teža je od one koju je tražio tužitelj jer je Ney
izdao povjerenje koje je uživao kao javni službenik, kazala je
Huvelle.

'I birači vaše izborne jedinice i javnost ukazali su vam povjerenje da ih pošteno zastupate', prekorila je sutkinja posrnulog kongresnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene