Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop rekla je kako se boji da Rusija aktivno potkopava istragu tragedije.


Do 80 neotkrivenih mrtvih tijela moglo bi još uvijek biti na mjestu pada putničkog zrakoplova Malaysia Airlinesa u istočnoj Ukrajini, priopćila je u četvrtak australska vlada pritom izrazivši bojazan da Rusija 'aktivno potkopava' istragu te tragedije.

Vezani članci Aleksej Navaljni Rusija neće dopustiti da Navaljni umre u zatvoru: "Ponaša se kao huligan koji želi pozornost. Jedan dan ga boli ruka, drugi noga..." Slika nije dostupna KOBNI LET MH17 Ruski general postavio nekoliko pitanja

'Dobili smo nasnažniju moguću potporu ukrajinske vlade, ali sukobi i dalje traju i nema primirja', izjavila je ministrica vanjskih poslova Julie Bishop za ABC.

'Bojim se da Rusija aktivno potkopava taj proces', kazala je.

Australija, SAD i Europa optužuju Moskvu da naoružava pobunjenike osumnjičene za rušenje leta MH17 17. srpnja. Rusija odbacuje te optužbe.

Teroristi postavili mine oko ostataka srušenog zrakoplova

Međunarodni istražitelji ne mogu doći do mjesta pada zrakoplova kako bi potražili mrtva tijela i dokaze. Većina putnika bili su Nizozemci, Malezijci i Australci.

'Danas smo čuli da bi na mjestu pada još moglo biti do 80 mrtvih tijela', rekla je Bishop.

Ona je kazala da je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je predan osiguravanju pristupa toj lokaciji, ali je to područje i dalje nesigurno.

Ekonomske sankcije Moskvi

SAD i Europska unija ovoga su tjedna nametnule ekonomske sankcije Moskvi, najoštrije mjere do sada. G7 je također upozorio Rusiju na posljedice.

Japan uvodi nove sankcije Rusiji

Nove zabrane putovanja i zamrzavanje imovine koje je nametnuo EU odnose se na dužnosnike u Rusiji i Krimu i pripadnike Putinova užeg kruga.

Moskva je uzvratila zabranom uvoza gotovo svih vrsta voća i povrća iz članica EU-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook