Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zapljena je posljedica pojačanih sigurnosnih provjeran nakon terorističkih napada u Parizu.


Pošiljka od gotovo 800 pušaka zaplijenjena je na putu iz Turske u Belgiju, Nizozemske i Njemačku usred pojačanih sigurnosnih provjera nakon pariških napada.

Vezani članci Koronavirus u Italiji Dobre vijesti iz susjedstva: Nekoliko talijanskih pokrajna mijenja boju rizika za jedan stupanj Špijun, ilustracija Uhićeni kapetan talijanske mornarice za ozbiljna kaznena djela vezana uz špijunažu i državnu sigurnost

Talijanska policija otkrila je 781 pušku Winchester. Bile su zapakirane u pojedinačne kutije u kamionu koji je luku Trst sigao u utorak. Policajci su otvarali kutije u kojima su bile nove sačmarice. Na web stranici proizvođača puške stoji kako može ispaliti tri hica u pola sekunde.

Francuski ministar izjavio: 'Ovo je važna vijest'

Kamionom registriranim u Nizozemskoj upravljao je neimenovani muškarac iz Turske. Tužitelji istražuju moguće optužbe. Iako carinska pravila nisu prekršena, policija je priopćila da vozač nije imao dozvole potrebne dozvole za prijevoz oružja, a turski porizvođač navodno je optužen za kršenje propisa nacionalne sigurnosti, piše Independent.

Sigurnosne provjere na talijanskim granicama i u lukama su porasle nakon pariških napada, a iz policije su priopćili da pošiljke oružja moraju biti odobrene od strane nadležnog pravosudnog tijela.

Na prošlotjednom sastanku u Bruxellesu europski ministri složili su da da je potrebno učvrstiti sigurnost i dijeliti više informacija o trgovini oružjem kako bi se spriječilo krijumčarenje ilegalnog oružja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook