Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko osoba ranjeno

VIDEO Napad vehabija bombom u Bugojnu: Poginuo policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čaušević na profilu na Facebooku ima sliku s porukom: Alah se sprema za pobjedu.

Po informacijama iz ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnje Bosne, na parkiralištu u neposrednoj blizini Policijske uprave u Bugojnu nešto prije pet sati ujutro eksplodirala je automobil-bomba. U eksploziji je poginuo policajac Tarik Ljubuškić koji je bio na redovitoj dužnosti u postaji.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Slika nije dostupna Prijeteće poruke BiH: Uhićen još jedan osumnjičen za teroristički napad

>> Bijeljina: Uhićen Srbin koji je pristupio vehabijama

>> Vehabije planirale teroristički napad na Tuzlu?

Teško je ranjena 26-godišnja policajka Edina Hindić. Glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić potvrdila je kako su ozljede policajke teške te da se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi joj se stanje stabiliziralo. Još četiri policajca lakše su ozlijeđena.

Za napad je osumnjičen i uhićen Haris Čaušević, zvani Oks, koji je priznao da je jutros aktivirao eksplozivnu napravu, piše sarajevo-x.com. On je, prema pisanju portala, pokušao pobjeći nakon eksplozije, ali je ubrzo uhićen te se nalazi u policijskoj postaji u Bugojnu.

Policija sumnja da je Čaušević eksplozivnu napravu aktivirao na daljinski upravljač. Od ranije je poznat policiji, a navodno je u Islamskom centru Bugojno verbalno napao lidera SDA Sulejmana Tihića. Najmanje još četiri osobe privedene su na ispitivanje. Bosanski mediji pišu kako je Čaušević koji na profilu na Facebooku ima sliku s porukom: Alah se sprema za pobjedu, pripadnik vehabija.

Od snažne detonacije popucala su stakla na zgradama udaljenim i do 300 metara od policijske postaje, a eksplozija se čula i u najudaljenijim dijelovima Bugojna. Uslijed eksplozije pričinjena je znatna materijalna šteta na okolnim objektima.

Uhićenja osumnjičenih iz Donjeg Vakufa

Na očevidu iza zgrade Policijske stanice pronađena je vreća eksploziva, fantomka i rukavice, koje je, kažu policijski izvori, Čaušević bacio prilikom bijega.

Neslužbeno se saznaje da je planirao dići u zrak policijsku postaju u trenutku kada se okupe svi policajci kako bi se dogovorili o mjerama sigurnosti vjerske manifestacije Dani Ajvatovica koja završava danas.

Federalni mediji navode da je Čaušević u vezi sa Rustempašićevom grupom optuženom pred Sudom BiH za terorizam.

'Napad u Bugojnu je jasan čin terorizma'

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović rekao je kako je ovaj napad ‘jasan teroristički čin’ te je najavio poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se učvrstila sigurnost u cijeloj zemlji.

‘Ovo je bio jasan napad na institucije zakona’, izjavio je Ahmetović u Bugojnu, gdje je stigao kako bi i osobno provjerio tijek istrage. Ahmetović je dodao kako će vlasti BiH učiniti sve ne bi li poslale poruku svijetu da su u stanju spriječiti ponavljanje takvih nedjela.

Ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Zlatko Miletić izjavio je kako je još uvijek prerano govoriti o motivima napada, ali je obećao je brzo i cjelovito rasvjetljavanje slučaja. ‘Jamčim da ćemo ovo kazneno djelo rasvijetliti’, kazao je Miletić potvrdivši tek kako istragu o cijelom slučaju sada preuzima Tužiteljstvo BiH koje i zaduženo za najteža kaznena djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene