Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za planiranje terorističkog napada

Bijeljina: Uhićen Srbin koji je pristupio vehabijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
M.B., dvadesetogodišnji Srbin iz Bijeljine, uhićen je prošle nedjelje kao član ekstremne islamisitčke skiuine vehabija zbog sumnje da je pripremao teroristički napad u Tuzli.

Zajedno s M.B. uhićen je još jedan vehabija, piše Press i dodaje kako se radi o rijetkom slučaju da jedan Srbin postane pripadnik ekstremnog islamističkog pokreta. Prilikom uhićenja policija je kod uhićenog Srbina pronašla oružje i eksploziv. Sumnja se da je ovaj vehabijski dvojac planirao 15. svibnja postaviti eksploziv na Brčanskoj malti, na dan obilježavanja oslobođenja Tuzle od JNA.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

U policiji Bijeljine i Republike Srpske nemaju podatke o kriminalnim aktivnostima M.B., niti da je netko pod tim imenom pripadnik vehabija, no u izvorima bliskim obavještajnim službama BiH Press saznaje da se M.B. kao dijete iz Bijeljine preselio u Beč gdje je prešao na islam. 'Njegovi roditelji su razvedeni, a jedan od njih odveo ga je u glavni grad Austrije gdje se družio s djecom muslimanskih emigranata. Beč je europski centar vehabizma i u tom gradu služi njihov duhovni vođa', izjavio je Pressov sugovornik.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene