Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada u Berlinu

BiH podigla mjere sigurnosti, posebna pozornost zbog dočeka Nove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijske agencije u Bosni i Hercegovini pojačale su mjere sigurnosti u toj zemlji nakon napada u Berlinu i ubojstva ruskog veleposlanika u Ankari

Posebna pozornost bit će posvećena osiguranju dočeka Nove godine u Sarajevu, gdje se očekuje okupljanje do 100 tisuća ljudi, potvrdio je u utorak čelnik Ravnateljstva za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

On je novinarima u Sarajevu kazao kako su nakon terorističkih napada u Turskoj i napada u Njemačkoj pojačane mjere osiguranja veleposlanstava Rusije, Turske i Njemačke u BiH.

Pojasnio je kako je riječ o preventivnim mjerama jer nema izravnih naznaka mogućih terorističkih napada u BiH.

"Razmjenuju se informacije s ostalim sigurnosnim agencijama i sukladno tome pravimo procjene hoćemo li smanjivati ili pojačavati osiguranje", kazao je Vilić.

Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela u BiH agencija je zadužena prije svega za osiguranje državnih dužnosnika, sjedišta tijela državne vlasti i diplomatskih predstavništava, no Vilić je kazao kako su njeni pripadnici sukladno svojim ovlastima uključeni i u pripreme za organiziranje dočeka Nove godine u Sarajevu, što je posao prije svega za lokalnu policiju.

Kazao je kako se na Staru godinu na trgu pred sjedištem parlamenta BiH očekuje između 70 i 100 tisuća ljudi pa se stoga poduzimaju posebne mjere kako bi sve proteklo bez izgreda.

Ranije je najavljeno kako bi u novogodišnjoj noći u Sarajevu trebao nastupiti Dino Merlin, a gradske vlasti žele da to bude najveća proslava dočeka Nove godine u regiji. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene