Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'BiH bez Republike Srpske je iluzija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je kako je svaki pokušaj stvaranja Bosne i Hercegovine bez Republike Srpska 'osuđen na neuspjeh i izraz je iluzorne težnje za uspostavljanjem nemoguće države i društva'.

'Prihvaćamo samo onaj ustavotvorni status po kojem je Republika Srpska samostalno obavlja svoje zakonodavne, izvršne, upravne i sudske funkcije', kazao je Kuzmanović u Banjoj Luci na svečanoj Akademiji u povodu Dana RS-a, koji se u tom entitetu slavi 9. siječnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Usvojen zakon Bošnjački zastupnici bojkotirali raspravu o referendumu Slika nije dostupna Položeni vijenci BiH slavi Dan neovisnosti, RS ignorira državni blagdan

Prema njegovim riječima Republika Srpska ima 'trajni zadatak očuvati Daytonskog rješenja svog ustavotvornog statusa, teritorijalnu nedjeljivost i ravnopravnost u okviru BiH'.

U tom kontekstu Kuzmanović je odbacio 'sve oblike neprihvaćanja i obezvrjeđivanja Republike Srpske, zahtjeve za ukidanjem njezine nadležnosti i institucija'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene