Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconijeva vlada odredila mjere za rješavanje napuljskog smeća i odobrila imigracijske zakone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je u srijedu da će pogon za preradu otpada i proizvodnju energije u kojem će se spaljivati smeće iz Napulja proraditi do kraja ove godine, javljaju agencije.

Pogon Acerra spaljivat će smeće iz grada u kojem je desetljetna kriza oko odlaganja otpada kulminirala zadnjih mjeseci kad je smeće zakrčilo ulice i zagadilo zrak i otjeralo turiste, a djeca su počela obolijevati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U prosvjedima jedna osoba ozlijeđena Na ulicama Napulja 2.220 tona smeća Slika nije dostupna Problem sa smećem Napulj: Demonstracije traju, Berlusconi kaže da je kriza gotova

Na konferenciji za novinare nakon prvoga sastanka vlade u Napulju, umjesto u glavnome gradu Rimu, Berlusconi je u srijedu najavio, a Reuters prenosi da će pogon u Salernu, također u Kampaniji, biti spreman u roku od 30 mjeseci.

Vlada kani sagraditi još jedan takav pogon u Napulju, a napuljski je gradonačelnik dobio trideset dana da odredi lokaciju.

Berlusconi je imenovao jednoga iskusnog dužnosnika da se bori s problemom napuljskog smeća. Guido Bertolaso, čelnik je odjela za civilnu zaštitu i već dva desetljeća glavni čovjek za hitna stanja u Italiji.

U Napulju se visoke hrpe vreća sa smećem gomilaju, a građani ih pale siti nesposobnih vlasti koje ne rješavaju problem. Cijeli se problem komplicira još više jer se u ilegalno odlaganje otpada uključila i lokalna mafija Camorra. 

Vlada talijanskoga premijera Silvija Berlusconija odobrila je u srijedu paket strogih mjera protiv ilegalnog useljavanja, a Europska unija već se brine da bi ti novi zakoni mogli biti rasistički.

Ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni kaže da je među mjerama koje mora odobriti parlament u kojem konzervativna vlada ima uvjerljivu većinu, i odredba koja predviđa zatvorsku kaznu za ilegalnu imigraciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene