Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Tužitelj Brammertz razgovarao sa srbijanskim premijerom Cvetkovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova srbijanska vlada nastavit će suradnju s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, izjavio je srbijanski premijer Mirko Cvetković u razgovoru s glavnim tužiteljem toga suda Sergeom Brammertzom, navodi se u Vladinu priopćenju.

Cvetković je rekao da je od ukupno 46 optuženika, Srbija Haaškom sudu izručila njih 44.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ICTY: Ljubiša Petković osuđen na četveromjesečni zatvor Slika nije dostupna Tadić: Rane izazvane sukobima 90-ih neće zacijeliti dok se zločinci ne kazne

"Predsjednik Vlade izrazio je nadu da će sve te činjenice Tužiteljstvo imati u vidu kada bude sastavljalo sljedeće izvješće o suradnji", piše u priopćenju.

Navodi se također da je Brammertz pozdravio uhićenje Radovana Karadžića i istaknuo kako je to velik napredak u suradnji Srbije s ICTY-em.

"Oprezno sam optimist glede daljnje suradnje te očekujem da će se i preostala dvojica optuženika Ratko Mladić i Goran Hadžić uskoro naći u Den Haagu", naglasio je Brammertz, kako se navodi u šturom Vladinu priopćenju.

Cvetković je pozdravio to što je Tužiteljstvo ICTY-a uložilo žalbu na oslobađajuću presudu Ramushu Haradinaju za kojega srbijanska strana smatra da mora biti kažnjen za ratne zločine počinjene protiv Srba na Kosovu.

Brammertz se u četvrtak sastaje i sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Beogradski mediji prenose tamošnja očekivanja da će Brammertz izvijestiti Bruxelles o posjetu Beogradu i da bi na osnovi njegove pozitivne ocjene Vijeće ministara EU-a možda već u ponedeljak moglo razmotriti deblokiranje Privremenog trgovinskog sporazuma sa Srbijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene