Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija se obračunava s ratnim zločincima optuženim za zvjerstva u Hrvatskoj! Uhićeno je petero od 16 osumnjičenika iz tri nove optužnice srpskog tužiteljstva. Neslužbeno, jedna od njih odnosi se i na ratne zločine iz Tenje gdje je ubijeno 16 osoba, od čega 12 civila, uglavnom staraca.


Što se događalo zarobljenom stanovništvu nakon što su pobunjeni Srbi uz pomoć JNA zauzeli Tenju svjedoče posmrtni ostaci pronađenih žrtava. Među uhićenima u Srbiji prema neslužbenim informacijama su i počinitelji ovih strahota. Traga se i za ratnim zločincima u još dva slučaja, jednog u Hrvatskoj drugog u BIH. 'Ono što je specifično za ovaj predmet je da su iskazane nečovječne radnje osumnjičenih, ukoliko se dokaže njihova krivica, da je bilo mnogo silovanja', Bruno Vekarić, glasnogovornik Tužiteljstva za ratne zločine.

Vezani članci Neredi u Kongresu Poslijedice juriša na Kongres: Zasad 13 optužnica zbog nereda i napada, među njima i šaman QAnon Slika nije dostupna Kaznene prijave za ratni zločin protiv 19 civila iz Tenje

>> Srbija: Uhićeno pet osoba osumnjičenih za ratni zločin

'Najveći je problem što se tamo pretežito sudi rezervistima. Cijelo vrijeme se JNA pokušava maknuti iz cijele te priče. Ja mislim da rezervisti nisu mogli doći s tenkovima i avionima iz Beograda', rekao nam je Zoran Šangut iz Udruge branitelja i logoraša Domovinskog rata. Obitelji žrtava ne brine toliko osuda ratnih zločinaca, kako kažu, već da pronađu ostatke najmilijih koje su izgubili u zvjerstvima.