Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotografija godine u Hrvatskoj

Beograd: Tražili ZATVARANJE IZLOŽBE zbog fotografije s proslave oslobođenja GENERALA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izložbe najboljih fotografija s ovogodišnjih natječaja novinske agencije 'Beta' i Zbora fotoreportera Hrvatske otvorene su istovremeno u Zagrebu i Beogradu. No nije sve prošlo tako glatko.

Napredni klub Čedomira Antića prvo je pozvao na bojkot izložbe u Beogradu, a potom tražio njeno otkazivanje. Sve zbog fotografije s proslave oslobađajuće presude generalu Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Mladen Markač OBLJETNICA OLUJE General Markač nakon emotivnog govora za Dnevnik Nove TV o Oluji i nedolasku Gotovine u Knin: "Mi se čujemo i razgovaramo..."

Fotografija snimljena na Trgu bana Jelačića nalazi se na pozivnici za izložbu, a možete je pogledati ovdje.

Čedomir Antić iz desničarske udruge Napredni klub smatra kako je izbor baš te fotografije za pozivnicu otvorena provokacija žrtava zločina Ante Gotovine. Ta fotografija Nikole Šolića, koja je zaustavila trenutak euforije nakon oslobađajuće presude, izabrana je i za fotografiju godine u Hrvatskoj.

>> Kolektivna euforija oko oslobođenja generala još uvijek vlada


'Fotografija bilježi trenutak, a ne odražava stav fotografa o događaju', komentirala je direktorica agencije 'Beta' Ljubica Marković zahtjeve Naprednog kluba, a prenosi blic. Napominje i to kako se ovaj događaj ne smije loše protumačiti jer izložbe poslije Zagreba i Beograda idu u Bruxelles i Pariz. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene