Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd od Atene traži potporu za Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, koji boravi u službenom posjetu Ateni, u nedjelju je izjavio kako očekuje potporu Grčke za srbijansko stajalište o rješavanju statusa Kosova.

"Samo kompromis i rješenje prihvatljivo objema stranama o budućem statusu Kosova moći će donijeti dugoročni mir i stabilnost u regiji", rekao je Jeremić za grčki list To Vima. 

Pročitajte i ovo Psi spašeni iz dvorišta splitskog psihijatra - 13 Kaznena prijava FOTO Otkriveni strašni detalji kako je psihijatar mučio pse radi borbe: "Namjerno ih je pario i trenirao nasiljem - ne laju, tihi su i puni ožiljaka" Slika nije dostupna Jeremić od susjeda traži podršku Očekuje potporu BiH u raspravi o Kosovu u UN-u

"Od Atene očekujemo potporu našem stajalištu, ne samo zbog tradicionalnog prijateljstva naših dviju zemalja i naroda, već i zato što je u interesu Grčke pronaći pozitivan završetak ove krize", rekao je.

Jeremić bi se u utorak trebao sastati s grčkom ministricom vanjskih poslova Dorom Bakoanis i premijerom Kostasom Karamanlisom.

Srbijanski je ministar istaknuo kako je njegova zemlja "protiv bilo kakvog oblika neovisnosti Kosova" te da će "svako jednostrano rješenje problema predstavljati veliku pogrešku koja će dovesti do nestabilnosti" u regiji. Također je kazao kako Grčka, kao stalna članica EU-a mora pokazati "snažan glas unutar Europe kada je riječ o balkanskim pitanjima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene