Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pristaše terorizma su karcinom'

Belgijski premijer podržao komentar ministra da se dio muslimana veselio nakon napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijski premijer Charles Michel podržao je svog ministra unutarnjih poslova vezano za izjavu da je veliki broj muslimana pozdravio bombaške napade u Bruxellesu te da su pristaše terorizma karcinom koji treba ukloniti.

Jan Jambon je izjavio u intervjuu za belgijski dnevnik De Standaard objavljenom u subotu da je značajni dio muslimanske zajednice veselo plesao nakon napada u kojima su ubijene 32 osobe 22. ožujka u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Slika nije dostupna Vlada upozoravala na napad ANALITIČARI Zašto je Belgija tako ranjiva za oružane napade

Jambona, člana flamanske separatističke stranke N-VA, kritizirali su drugi ministri i oporba. Neki su tražili da pruži dokaze za svoje izjave, a drugi da se odmah ispriča.

Michel je pružio potporu svom ministru u nedjelju navečer kazavši da je vijeće za nacionalnu sigurnost upoznato s izražavanjem potpore napadačima u Bruxellesu.

"Mogu potvrditi da je bilo izražavanja potpore napadima", rekao je Michel.

"Ne smijemo generalizirati niti prijeći preko toga", istaknuo je dodajući da Jambon nije generalizirao.

Jambon je rekao u intervjuu da su prijašnje vlade godinama zanemarivale upozoravajuće znakove te da sadašnje mjere neće odmah polučiti uspjeh.

"Značajan dio muslimanske zajednice plesao je nakon napada... To je stvaran problem", rekoa je Jambon za De Standaard.

"Teroriste možemo pokupiti, ukloniti ih iz društva. Ali oni su samo prištić. Ispod je puno teži karcinom. Mi to možemo riješiti, ali ne preko noći", dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene