Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeti odnosi

Ban odluku Rijada o prekidu diplomatskih odnosa s Iranom smatra 'zabrinjavajućom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon kazao je u ponedjeljak saudijskom ministru vanjskih poslova da je odluka Rijada o prekidu diplomatskih odnosa s Iranom izrazito zabrinjavajuća, prenosi Reuters riječi glasnogovornika UN-a.

"Glavni tajnik je ponovio da je napad na saudijsko veleposlanstvo u Teheranu bio za žaljenje, ali je dodao da je objava prekida diplomatskih odnosa s Teheranom duboko zabrinjavajuća", kazao je Stephane Dujarric.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno

Glavni tajnik UN-a je to danas kazao saudijskom ministru vanjskih poslova Adelu al-Jubeiru u telefonskom razgovoru, dok je s iranskim šefom diplomacije Mohammadom Javadom Zarifom razgovarao u nedjelju.

Sadijska Arabija je u nedjelju prekinula diplomatske odnose s Iranom nakon što je prije dva dana u Teheranu napadnuto saudijsko veleposlanstvo kao odgovor na smaknuće šijitskog vođe Nimra al-Nimra, jednog od 47 ljudi koje je Rijad dao pogubiti u jednom danu.

Ban Ki-moon želi da dvije zemlje, regionalni suparnici s dugom povješću napetih odnosa, nastave raditi na okončanju sukoba u Siriji i Jemenu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene