Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnici aviokompanije easyJet preživjeli su "noćnu moru" tijekom leta koje ih je iz Londona trebao dovesti do Dubrovnika, ali je bio prisiljen sletjeti u Italiju.


Putnici koji su se ukrcali na let aviokompanije easyJet zahvaljujući lošem vremenu završili su u zemlji u koju nisu namjeravali putovati. Nakon što avion nije uspio sletjeti u Dubrovnik, pilot ga je odlučio okrenuti i zaputiti se prema Italiji.

Vezani članci Dubrovnik u vrijeme epidemije koronavirusa Jeste li znali da je prva karantena u povijesti patentirana upravo u Hrvatskoj? ''Ona je naš brend!'' Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Dok Britanici bjesne zbog rastrošne Meghan, Kate i William ih oduševili svojim novim potezom

Jedan putnik ovo putovanje opisao je kao scenarij iz "noćne more", a drugi je rekao da je zbog turbulencija izazvanim jakim vjetrovima nekoliko putnika povraćalo.

Nakon slijetanja u talijansku zračnu luku Bari, putnici su bili prisiljeni čekati više od sat vremena prije nego su se ponovo zaputili prema Dubrovniku.

Aviokompanija easyJet na svojoj je aplikaciji objasnila zašto se avion okrenuo: "Žao nam je što se avion okrenuo prema aerodromu Bari. To je učinjeno zbog jakih vjetrova u Dubrovniku, koji su spriječili slijetanje."

Dugački redovi stvorili su se ispred kupaonica nakon što je avion sletio u Italiji. Jedan je putnik rekao Expressu: "Ovo je noćna mora. Kapetan je tri puta pokušao sletjeti ali je vjetar bio prejak."

"Kružili smo iznad aerodroma i onda ponovno pokušali sletjeti. Nekoliko ljudi je povraćalo. Avion se njihao s jedne na drugu stranu", dodao je putnik.

Avion je u Dubrovnik sletio sa zakašnjenjem od dva sata i 56 minuta.

Prema izjavi easyJeta, samo jednom putniku je pozlilo: "Pričali smo s kapetanom i upraviteljem kabine koji su potvrdili da je nakon okretanja pozlilo samo jednoj osobi."

Još jedan avion easyJeta morao je zbog jakih vjetrova sletjeti na isti aerodrom. Oba leta su, potvrdili su iz easyJeta, nastavila putovanje nakon što su se vjetrovi smirili. "Sigurnost i boljitak naših putnika i osoblja su uvijek najviši prioriteta easyJeta", rekli su.