Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto

Automobil koji lopovi izbjegavaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od svakih 78 modela - to je prosjek kada su u pitanju krađe automobila u SAD-u. Za Toyotu Prius to je tek jedan od 606!

Zanimljive podatke o krađama automobila donosi američki National Insurance Crime Bureau (NICB). Prema njima, automobil koji se prošle godine najčešće našao na meti lopova jest Honda Accord iz 1994., donosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Možda se pitate zašto je 18 godina star model automobil alopovima primamljiviji od novije Toyote Pirius. Iz američkog NICB-a donose jednostavan odgovor. 'Kradljivcima automobila važnije je da mogu lako prodavati dijelove ukradenih automobila, za razliku od čitavog vozila. A dijelovi stare Honde Accord je puno lakše prodati nego dijelove Toyote Prius', kaže direktor odnosa s javnošću NICB-a Frank Scafidi.

>> Saznajte gdje se u vašem automobilu krije najviše bakterija

'Tek nekoliko djelova Toyote Prius se može upotrijebiti i na ostalim automobilima. kada su u pitanju neki ostali automobili, njihovi se motori mogu ugraditi i u potpuno druge modele. Kod Toyote Prius to nije tako jer se radi o hibridnom automobilu', pojašnjava John Abounader, direktor Međunarodna udruge istražitelja krađi automobila.

Ipak, Prius se sve bolje prodajte i tržište hibridnih automobila polako raste, a paralelno s njim, naravno, i crno tržište. A onda ni hibridi neće biti tako slabo tražena roba među lopovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene