Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skijaš iz Austrije preživio je lavinu i spašen je u Tirolskim planinama nakon što je deset sati proveo zatrpan pod snijegom, objavila je u ponedjeljak policija.


Drugi skijaš, 27-godišnji Nijemac, poginuo je u lavini dok su zajedno u nedjelju skijali u dolini Gschnitztal blizu Innsbrucka.

Vezani članci Snijeg u Austriji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Na snazi najviši stupanj opasnosti od lavina, u Austriji snijeg potpuno odsjekao od svijeta čak dvije tisuće ljudi Lavina zatrpala skijaše, ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL) Crni vikend u austrijskim skijalištima: Dvojica skijaša stradala u lavini, daskaš izletio sa staze i poginuo

Spasilačke ekipe pronašle su 23-godišnjeg Austrijanaca dva metra ispod snijega i on im se 'odazvao dok su kopali', rekao je policajac.

Mladić je doista bio srećković jer je uspio disati zahvaljujući mjehuru zraka u snijegu te zato što nije zadobio nikakvih ozbiljnih ozljeda, rekla je policija.

FOTO Mumificiran par pronađen u zagrljaju na 5.300 metara visine

Žrtve pogođene lavinom brzo se uguše te već nakon sat vremena provedenih ispod snijega stopa preživljavanja pada na 20 posto, prema podacima švicarskih stručnjaka za lavine.

Dvojica muškaraca spuštala su se na skijama niz padinu kada se pokrenula lavina duljine 400 i širine 200 metara koja ih je zatrpala. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook