Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ozlijeđenih

VIDEO: Zrakoplov prisilno sletio nakon eksplozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov australske tvrtke Qantas Airways s 459 putnika i članova posade prinudno je sletio u singapursku zračnu luku, ali nije bilo ozlijeđenih.

Zrakoplov je sletio zbog kvara na jednom od motora, a iako su prve vijesti govorile kako se zrakoplov srušio na indonezijski otok Batam, on je ipak završio u Singapuru. Zrakoplov je prije prisilnog slijetanja neko vrijeme kružio kako bi potrošio gorivo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjere opreza Strah od havarije: Mijenjaju se motori na tri Airbusa A380 Slika nije dostupna Rezultat istrage s Airbusom Rolls Royce: Incident Quantasova zrakoplova vezan samo za motor Trent 900

>> Zrakoplov prisilno sletio zbog putnika kojima je pozlilo

>> Zrakoplov prilikom prisilnog slijetanja ubio trkača na plaži

Prva izvješća govorila su da se zrakoplov, koji je letio iz Londona preko Singapura za Sydney, srušio nakon eksplozije iznad otoka Batam, u blizini Singapura. Problem s motorom na zrakoplovu nastao je kratko nakon uzlijetanja u Singapuru. Nakon slijetanja zrakoplov tipa Airbus A380 bio je okružen vozilima hitne pomoći, ali nije bilo traga dimu ni vatri.

Cijela flota Airbuseva 380 australske zračne kompanije Qantas prizemljena je nakon što je u četvrtak jednom od zrakoplova otkazao motor što je uzrokovalo prisilno slijetanje letjelice s 459 putnika i članova posade u Singapuru.

Predsjednik izvršnog odbora Qantasa rekao je kako će se svi Airbusevi 380 prizemljiti dok se budu znale potpune informacije o letu QF32. Inače, radi se o prvom ozbiljnom incidentu koji je povezan s Airbusom 380, zrakoplovom koji je u upotrebu uveden prije tri godine, a sama kompanija Qantas ima ih šest u svojoj floti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene