Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australija: Voda se povukla, evakuirani se vraćaju kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Australaca vraćaju se kući nakon što su prestale poplave i oluje u vinorodnome kraju Hunter Valleyu, ali još tjednima će se drugi stanovnici vraćati poplavljenim kućama i na poplavljene farme.

Snažna oluja koja je danima bjesnjela nad istočnom australskom obalom i izazvala najgore poplave u Hunter Valleyu u posljednjih trideset godina, nasukala je jedan brod za ugljen i poplavila obalne gradove, u nedjelju se smirila.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Poplave na Jugoistoku Europe Naselja pod vodom Raste broj stradalih u snažnoj oluji koja hara jugoistokom Europe: "Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina"

Devet je ljudi poginulo u oluji, a farme u Hunter Valleyu su ostale odsječene od svijeta poput otoka.

"Puno sam puta posjetio ovo područje... Iz zraka je neprepoznatljivo", rekao je australski premijer John Howard kad je posjetio dolinu.

"Za mene je to ilustracija... Kako je divlja bila oluja a, naravno,
tragičan je to gubitak života", rekao je Howard.

Oko pet tisuća stanovnika Maitlanda evakuirano je u nedjelju zbog straha da će nabujala rijeka Hunter probiti nasipe. To se nije dogodilo, a rijeka je poplavila obližnje farme, ali poštedjela je grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene