Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Julija Gillard

Australija dobila prvu premijerku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julija Gillard ostala je prva premijerka Australije nakon što ju je vodstvo vladajuće Laburističke stranke izabralo na čelnu poziciju umjesto dosadašnjeg premijera i predsjednika stranke Kevina Rudda.

Na skupu stranke u srijedu navečer 48-godišnja Gillard, koja je obavljala dužnost zamjenice premijera od dolaska laburista na vlast 2007. godine, zatražila je glasovanje o povjerenju čelniku stranke. Rudd je prvo sazvao izbore za čelništvo stranke, a kad je vidio da su mu izgledi mali samo je prepustio mjesto dotadašnjoj zamjenici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubljeni u prijevodu Predsjednicu Australije obukli u austrijjsku nošnju Slika nije dostupna Nasljednica Kevinna Rudda I Australija dobila premijerku - Juliu Gillard

Vlada Kevina Rudda je posljednjih mjeseci gubila na popularnosti zbog najave uvođenja novih poreza. Dosadašnji premijer je rekao da svojoj zamjenici prepušta mjesto na čelu stranke i države kako bi povećao izglede laburista na izborima zakazanim za listopad ove godine.

Gillard je u vladi dosad bila zadužena za pitanja zapošljavanja i radničkih odnosa. Ona će zajedno sa svojim zamjenikom Wayneom Swanom danas položiti prisegu a sastav vlade objavit će naknadno. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene