Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno tijelo žene

Poplave u Australiji uzele prvu žrtvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neviđene riječne bujice koje plave sve pred sobom na sjeveroistoku Australije odnijele su i prvu žrtvu, pošto je policija pronašla tijelo utopljenice.

Vlasti procjenjuju da je više od 200.000 ljudi pogođeno velikim poplavama u Queenslandu, koje je ministar financija te države Andres Fraser ocijenio u subotu 'biblijskim'. Zahvaćeno je područje veće od Francuske i Njemačke zajedno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasljednica Kevinna Rudda I Australija dobila premijerku - Juliu Gillard Slika nije dostupna Spasila je policajka VIDEO: Na australsku premijerku bacio jaje

'Pronađeno je tijelo žene koja je izašla iz automobila pokušavajući noćas prijeći poplavljenu cestu', rekao je glasnogovornik mjesne policije.

Četrdesetjednogodišnja žena je u pratnji još jednog vozila išla iz Mount Ise u Burketown kada je vodena bujica odnijela oba automobila. Policija je spasila dvije odrasle osobe i dvoje djece iz prvog automobila i jednu odraslu osobu i troje djece iz drugog, ali nisu mogli pomoći ženi koja je nestala u bujici.

Spasilačke ekipe tragaju muškarcem

Kopnene i zračne spasilačke ekipe nastavljaju potragu u okolici priobalnog grada Gladstonea, koje je u središtu poplavljenog područja, pokušavajući pronaći 38-godišnjeg muškarca koji je nestao u subotu poslijepodne nakon potonuća njegove ribarske brodice.

Ionako katastrofalno stanje u nedjelju bi mogla pogoršati oluja koja se očekuje na tom području, praćena 'razornim vjetrom, jakom kišom i tučom, zbog čega će vodostaji rijeka naglo porasti', upozorava meteorološka služba.

Premijerka posjetila stradale

Premijerka Julia Gillard posjetila je u petak stradale i ocijenila da te 'razorne' poplave još nisu dosegnule vrhunac i da će njihove posljedice na gospodarstvo biti teške.

Anna Bligh, premijerka Queenslanda rekla je da se šteta od ovakve 'dosad neviđene' pošasti penje na više milijarda dolara. Usto je kazala da se još ne nazire kraj krizi i da će vodostaj rasti idućih dana.

>> Australija pod vodom: Jedna osoba poginula, tisuće evakuiranih

U nedjelju je najgore stanje u istočnom obalnom gradu Rochamptonu gdje se 75 tisuća stanovnika doslovce nalazi u utrci s vremenom, jačajući nasipe pod prijetnjom rijeke Fitzroy. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene