Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown ocijenio je, u intervju sarajevskom Dnevnom avazu od petka, situaciju u toj zemlji opasnom, a za porast napetosti okrivio je premijera Republike Srpske Milorada Dodika i predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.


'Postoji opasna konkurencija u dinamici nacionalizma koja se gradi na obje strane', rekao je Ashdown dodavši kako je 'nacionalističku spiralu pokrenuo Milorad Dodik, ali ni neke izjave Silajdžića nisu nimalo korisne'.

Vezani članci Migranti, ilustracija U BiH podignuta optužnica protiv novinara koji je pozivao na linč migranata: "Te horde treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova" Policija u BiH, ilustracija Strava u BiH: Učenik poginuo na satu tjelesnog, ubila ga prečka gola na koju se pokušao vješati

'Ako se sve to ubrzo ne ublaži, tko zna kakve posljedice može proizvesti akcija nekog tamo luđaka negdje u BiH', upozorio je Ashdown. 

>> 'Ne napuštajte BiH'

Po njegovim riječima, međunarodna zajednica mora biti mnogo snažnija u traženju da se usvoje izmjene Ustava BiH.

Ashdown je također istaknuo kako je 'cijeli zapadni svijet apsolutno bez ustezanja opredijeljen da ne dopusti ni u kom slučaju da se integritet, suverenitet i cjelovitost BiH dovede u pitanje'.

'Tko god misli da BiH ili neki njen dio može biti dio Rusije, živi u grdnoj zabludi', kazao je Ashdown.