Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Siriji

Asad: Strane zemlje financiraju teroriste u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u ponedjeljak je izjavio da je siguran da njegove protivnike financiraju strane zemlje, ne želeći izričito reći koje bi to zemlje bile, prenosi agencija France Presse i podsjeća da je još prošli tjedan Sirija najavila da će predočiti dokaze da susjedne zemlje podupiru 'terorističke skupine' u zemlji.

'Sirijska država i društvo su na meti terorističkih skupina koje primaju vojnu i financijsku pomoć izvana u cilju destabilizacije zemlje i potkopavanja svake inicijative koja ide za pronalaženjem rješenja', kazao je Asad.

Pročitajte i ovo Ruski sustav S-300 (Foto: Arhiva/AFP) U roku od dva tjedna Sirija će od Rusije dobiti moderan sustav protuzračne obrane Iljušin Il-20 (Foto: Arhiva/AFP) "U prijateljskoj vatri" Asad poslao telegram Putinu: "Žao nam je, greškom smo pogodili vaš avion"

Sirijska agencija Sana javlja da je Asad to poručio u trenutku kada se u posjetu Siriji nalazi predsjednik povjerenstva za vanjske poslove u ruskoj Dumi Aleksej Pučkov koji je ocijenio da je 'sigurnost i stabilnost Sirije ključna za stabilnost Bliskog istoka i cijelog svijeta'.

Moskva se oštro protivi svakom miješanju u unutrašnje stvari Sirije i u dva je već navrata blokirala osuđujuće rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene