Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kraljica Elizabeta II. postat će u srijedu britanski vladar s najdužim stažem na prijestolju, nadmašivši legendarnu kraljicu Viktoriju koja je vladala između 1837. i 1901. godine, prenose britanski mediji.


Oko 16:30 sati po GMT-u kraljica Elizabeta, koja je s 89 godina najstariji vladar u britanskoj povijesti, premašit će 63 godine, sedam mjeseci, dva dana, 16 sati i 23 minute koliko je njezina praprabaka Viktorija provela na britanskom prijestolju.

Vezani članci Princ Philip i princ Charles Poznato je kada će se saznati detalji oporuke princa Philipa: ''Održat će se privatni proces gdje će odlučiti hoće li se otpečatiti'' Ljudi ispred Buckhinghamske palače ostavljaju cvijeće Pristižu reakcije na smrt princa Philipa, sućut kraljevskoj obitelji uputio i premijer Plenković

Izvori bliski kraljici Elizabeti navode da je ona prilično ravnodušna prema svom rekordu, smatrajući da to ne predstavlja ništa više od činjenice da prilično dugo živi.

Vozi bez dozvole, ne može biti uhićena i u podrumu ima bankomat

Zajedno sa svojim suprugom princom Filipom, koji je bio uz nju tijekom čitavog perioda njezine vladavine, u srijedu svoje postignuće namjerava proslaviti bez pompe - bit će u Škotskoj, svom uobičajenom ljetnom odmorištu, gdje će otvoriti novu željezničku prugu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook