Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Apatin, koji graniči s istočnom granicom Hrvatske, proglašen je zaraženom zonom od virusa ptičje gripe zbog dva mrtva labuda nađena na Dunavu, izjavio je u ponedjeljak za tamošnje medije direktor Veterinarske postaje Apatin Zoran Mandić.


Virus u ovom trenutku nije prenosiv na ljude, prenosi portal „025info“, ali, kako je objasnio Mandić, ne može se unaprijed znati hoće li mutirati.

Vezani članci Novac, ilustracija Sabor donio novi zakon o obvezoj prijavi prijenosa gotovine preko granice, evo što je sve obuhvaćeno Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja

Veterinari su pozvali građane Apatina da svoju domaću perad drže zatvorenu, kako ne bi došle u kontakt sa zaraženim divljim pticama.

„Poželjno je da građani cijepe perad koju imaju“, preporučili su veterinari.

U Apatinu se poduzimaju i druge potrebne mjere, bit će organizirane ekipe koje će posjećivati kućanstva, a formiran je i stožer za izvanredne situacije.

Apatin je grad koji Dunav dijeli od istočne granice Hrvatske.

Prethodni slučaj uginulih labudova zbog ptičje gripe zabilježen je sredinom siječnja u beogradskom naselju Borča, gdje je pronađeno više od 20 mrtvih ptica. (Hina)