Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pse truju i pucaju u njih

Anonymousi se okomili na Ukrajinu: Prestanite ubijati pse u svrhu nogometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske vlasti, koje u suradnji s Poljskom organiziraju ovogodišnje europsko prvenstvo u nogometu, navukle su na sebe bijes udruga za zaštitu životinja iz cijelog svijeta nakon što su započele s masovnim ubijanjima pasa lutalica kao sastavnim dijelom priprema za Euro.

Ubijanja pasa lutalica navodno su prestala u studenom prošle godine nakon što su nevladine udruge, posebno one za zaštitu prava životinja, napravile ogroman pritisak na vlasti koje su morale narediti prestanak ubijanja pasa. No, nedavno se pokazalo da su se masovna ubijanja ipak nastavila, piše France24.

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

17. studenog, ukrajinski ministar za zaštitu okoliša zabranio je daljnja ubijanja pasa, te naredio izgradnju prihvatilišta za pse lutalice u svakom ukrajinskom gradu. No, organizatori kampanje 'Stop killing dogs' došli su do zaključka kako se ova odredba ipak nije provodila.

'Ubijanja su započela prije godinu dana . Rečeno mi je da je UEFA poslala pismo lokalnim vlastima u Ukrajini u kojemu je istaknula problema pasa lutalica. No, u pismu ne stoji da pse treba ubiti, piše samo da ne smiju biti na ulicama. Lokalne vlasti su ih mogle smjestiti u skloništa za životinje, pronaći im udomitelje itd. No, oni su odlučili da će taj problem riješiti masovnim ubijanjem', rekao je jedan od članova organizacije 'Stop killing dogs' veterinar Alexander Hirczy.

'Lokalne vlasti su zaposlile profesionalce čiji je posao istrijebiti pse lutalice. Ubijaju ih na razne načine, ponekad iglom ili otrovom, a ponekad ih jednostavno upucaju' kaže Hirczy.

'U posljednjih nekoliko tjedana proširile su se glasine o brojnim slučajevima bjesnoće kod pasa lutalica u Ukrajini. No, to naravno nije istina, to im je samo isprika. Čuli smo što se događa i odlučili smo poduzeti nešto. Moramo zaštiti te pse, jer ovo što i se događa je sramota europskog nogometa. Kako možete sjediti i gledati utakmicu znajući koliko je psa ubijeno zbog nogometa.

U kampanju za zaštitu ukrajinskih pasa uključila se i sve poznatija hakerska skupina Anonymous koja je optužila ukrajinske vlasti za ubijanje preko 80,000 pasa (procjenjuju da će sveukupno biti ubijeno više od 250,000 pasa), a sve u svrhu zarade golemih količina novca koje Ukrajini donosi ovogodišnji Euro.

Anonymousi prozivaju predsjednika UEFA-e Michela Platinija i ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča da su oni glavni krivci za ovaj masakr.

'Borit ćemo se protiv kršenja ljudskih i prava životinja. Nećemo oprostiti 'pseći holokaust' i nećemo vam oprostiti cenzuru koju namećete narodu', stoji u priopćenju Anonymousa.

Priloženi video objavili su članovi organizacije 'Stop killing dogs', a u njemu je prikazana masovna grobnica ukrajinskih pasa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene