Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljene su prve fotografije novog američkog borbenog aviona.


Nakon godina nagađanja i očekivanja, američke zračne snage otkrile su prvu fotografiju novog bombardera B-21. Izgleda gotovo jednako kao i prethodnik, B-2 Spirit, koji je također dizajniran u Northrop Grummanu.

Vezani članci Slika nije dostupna Malo je posrnuo: Najbolji zrakoplov na svijetu F-35 parkirao "na nos" F-35, arhiva (Foto: Getty Images) Jedno od najmoćnijih oružja današnjice korišteno prvi put u borbi: "Napali smo na dvije fronte. Ovo nije igračka!"B-2 Spirit bio je žrtva svojeg vremena - visoko razvijeni bombarder koji je napravljen taman po završetku Hladnog rata. Pentagon je rezao budžet i bombarder, za kojeg je zaključeno kako više nije prioritet, među prvima je otpao s proračuna. Proizvedeno ih je tek 21.

No, B-21 nastavlja tamo gdje je stao B-2, odnosno to je pravi borbeni zrakoplov za 21. stoljeće. Najveća je nepoznanica hoće li imati posadu ili ne, s obzirom da je izrađen tako da nosi nuklearno oružje, a u tom slučaju je, bar do sada, praksa bila da je u avionu i posada, piše Popular science.