Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s posadom ili bez nje?

PRVA FOTOGRAFIJA Amerikanci otkrili novu generaciju bombardera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljene su prve fotografije novog američkog borbenog aviona.

Nakon godina nagađanja i očekivanja, američke zračne snage otkrile su prvu fotografiju novog bombardera B-21. Izgleda gotovo jednako kao i prethodnik, B-2 Spirit, koji je također dizajniran u Northrop Grummanu.

Pročitajte i ovo Borbeni zrakoplov Su-30 Za vrijeme vježbe VIDEO Srušio se ruski borbeni zrakoplov: "Posada zrakoplova je poginula" Indijski MiG-21 Užas u Indiji MiG-21 pao na kuću i ubio tri osobe: Borbeni zrakoplov prozvan "letećim lijesom"



B-2 Spirit bio je žrtva svojeg vremena - visoko razvijeni bombarder koji je napravljen taman po završetku Hladnog rata. Pentagon je rezao budžet i bombarder, za kojeg je zaključeno kako više nije prioritet, među prvima je otpao s proračuna. Proizvedeno ih je tek 21.

No, B-21 nastavlja tamo gdje je stao B-2, odnosno to je pravi borbeni zrakoplov za 21. stoljeće. Najveća je nepoznanica hoće li imati posadu ili ne, s obzirom da je izrađen tako da nosi nuklearno oružje, a u tom slučaju je, bar do sada, praksa bila da je u avionu i posada, piše Popular science.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene