Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski borbeni zrakoplov presreo je američki avion u petak iznad Baltičkog mora.


Još jedan incident između Rusije i Amerike na Baltičkom moru - ruski zrakoplov presreo je američku izvidnicu što je Pentagon okarakterizirao kao 'nesiguran i neprofesionalan manevar'. U Pentagonu kažu kako je ruski avion izveo salto iznad američkog zrakoplova te je izgledalo kao da će ga srušiti.

Riječ je o drugom incidentu iznad Baltika u kojem su Amerikanci optužili Ruse da agresivno lete i ponašaju se kao da će napasti. Posljednji se dogodio 13. travnja kada su dva ruska borbena zrakoplova desetak puta izvela prelete na nekoliko metara od američkog nosača Donald Cook.

'Ovdje se radio o ozbiljnom ugrožavanju sigurnosti i zabrinuti smo zbog takvog ponašanja ruske strane', izjavio je Daniel Hernandez, glasnogovornik Pentagona, naglasivši kako su se oni nalazili u međunarodnim vodama i da niti u jednom trenutku nisu ušli u ruske teritorijalne vode.

'Što je još važnije, ovakvi neprofesionalni postupci ugrožavaju sigurnost i dižu se tenzije među naše dvije zemlje', poručili su iz Pentagona.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je kako su ruski avioni samo nadgledali Amerikance sa sigurne udaljenosti, prenosi BBC.
 

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić poručio da Srbija neće priznati referendum proruskih regija u Ukrajini: "Štitimo svoj integritet" Rat u Ukrajini, ilustracija Francuzi Ukrajini šalju brod s više od 1000 tona pomoći: "Mobiliziramo se kako bismo pomogli u vojnom otporu"

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju