Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U krvo vrijeme na krivom mjestu

DVAPUT ZA DLAKU Priča čovjeka koji je uspio preživjeti Bataclan i 9/11

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva puta je doslovce gledao smrti u oči i za dlaku izmakao teroristima.

Amerikanac koji je uspio preživjeti napad terorista u pariškoj dvorani Bataclan gdje je ubijeno 87 osoba, već je jednom za dlaku izbjegao smrt i to u najvećem terorističkom napadu, onom na njujorške blizance 11. rujna 2001. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preživjele AK-47 SNIMKA STRAVE I UŽASA 'Džihadist je išao prema nama i ciljao, a onda je sve stalo' Slika nije dostupna Osmi napadač PROMIJENIO IDENTITET Ovako danas izgleda najtraženiji čovjek u Europi



Trideset i šestogodišnji Matthew u Bataclanu je upucan u nogu, no pravio se da je mrtav. Malo po malo, koristeći situaciju dok su teroristi punili oružje, dopuzao je do sigurnog mjesta.

'Pomicao sam se doslovce centimetar po centimetar. U jednom trenu, shvatio sam da sam nadomak izlaza i samo sam podignuo prst', ispričao je za Le Monde a prenosi Independent. Iz dvorane ga je izvukao upravo novinar Le Mondea, Daniel Psenny i odveo u svoj stan.

'Kada sam osjetio da me netko vuče za ruku samo sam u sebi rekao: O, hvala ti anđele moj', ispričao je Methew koji je drugi put uspio umaknuti teroristima.

POJAČANE MJERE SIGURNOSTI I U HRVATSKOJ Policija na nogama, veliki sigurnosni ispit imamo već idući tjedan

Naime, 11. rujna 2001. išao je na posao u New Yorku kada se avion United Airlinesa koji su oteli teroristi zabio u World Trade Center.

'Trčao sam preko pola Mannhattana i bilo je grozno. No, ovo što sam preživio u Bataclanu je bilo tisuću puta gore', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene