Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mu traga

Amerikanac prešao granicu između dviju Koreja, pa zapeo u Sjevernoj: "Vjerujemo da je trenutačno u pritvoru tamo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Amerikanac je priveden u Sjevernoj Koreji nakon što je prešao granicu, objavio je UN.

Zapovjedništvo UN-a koje upravlja demilitariziranom zonom i zajedničkim sigurnosnim područjem između Sjeverne i Južne Koreje objavilo je da Amerikanac nije imao odobrenje za prelazak granice i odlazak u Sjevernu Koreju.

"Američki državljanin tijekom obilaska je prešao bez ovlaštenja vojnu liniju razgraničenja i ušao u Demokratsku Narodnu Republiku Koreju. Vjerujemo da je trenutačno u pritvoru tamo i radimo na rješavanju ovog incidenta", priopćeno je.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Nakon povlačenja Rusije Zelenski: Kijev je spreman nastaviti izvoziti žitarice preko Crnog mora

Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a zasad se nije oglasilo, piše BBC. Svake godine deseci ljudi pobjegnu iz Sjeverne Koreje, ali bježanja preko demilitarizirane zone izuzetno su opasna i rijetka.

Demilitarizirana zona odvaja dvije Koreje, a njezina je granica jedno od najčvršće utvrđenih područja na svijetu.

Područje je puno mina, okruženo električnom i bodljikavom ogradom, a nadzorne kamere i naoružani čuvari na dužnosti su 24 sata dnevno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Usprotivili se odluci Vlade Sindikat znanosti stao iza zaposlenih u pravosuđu: "S takvim pristupom plaćama, štrajkove poput ovoga nije teško očekivati"

Trenutačno je u pritvoru u Sjevernoj Koreji šest Južnokorejaca.

Odnosi između SAD-a i Sjeverne Koreje naglo su pogoršani 2017. nakon što je američki student koji je godinu dana ranije uhićen zbog krađe propagandnog znaka vraćen u SAD u komi i naknadno preminuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene