Obavijesti Video Pretražite Navigacija
B-2 Spirit

Amerikanci dopustili snimanje unutrašnjosti jednog od svojih najmoćnijih zrakoplova kao jasan podsjetnik svima tko je glavni

B-2 Spirit, stealth bombarder (Foto: Arhiva/AFP)
B-2 Spirit, stealth bombarder (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Jedan od najtajnijih i od javnosti najčuvanijih američkih borbenih zrakoplova, bombarder B-2 Spirit (Duh), otkrio je unutrašnjost svoje pilotske kabine u videu objavljenom na društvenim mrežama.

Američko ratno zrakoplovstvo dopustilo je novinaru da se ukrca u pilotsku kabinu stealth bombardera B-2 Spirit i da snimi unutrašnjost pilotske kabine tijekom leta, što predstavlja ekskluzivnu snimku jedne od dosad najčuvanijih tajni američkog ratnog zrakoplovstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više nije sci-fi Sve smo bliže laserskim borbama u zraku: Amerikanci krenuli s razvojem moćnog oružja za borbene zrakoplove Slika nije dostupna Pametna tehnologija Jeziv prizor: Pilot ostao bez svijesti, zrakoplov sam shvatio da mu mora spasiti život

Video je snimio dokumentarist Jeff Bolton, koji se ukrcao na B-2A u zračnoj bazi Whiteman u Missouriju, koja predstavlja i jedinu operativnu bazu za "duhove".

U vremenima rastućih tenzija između svjetskih nuklearnih velesila, niže priloženi video ima i dublju svrhu, a ta je pokazati, odnosno vrlo zorno podsjetiti svijet na jedinstvene mogućnosti zrakoplova B-2.

"U svijetu ne postoji niti jedan drugi stealth bombarder", rekao je Bolton, a prenosi Business Insider.

Bolton je u još jednom videu snimio i B-2 tijekom punjenja gorivom u letu.

B-2 Spirit višenamjenski je stealth bombarder sposoban prodrijeti koprz sofisticiranu neprijateljsku obranu kako bi neutralizirao ciljeve konvencionalnim i nuklearnim naoružanjem. Taj je zrakoplov bez premca u svijetu i predstavlja okosnicu američke sposobnosti odvraćanja neprijatelja nuklearnim sposobnostima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene