Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotografija otkrila istinu

SAD je pokazivao mišiće, ali prava istina je bila potpuno drugačija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki nosač zrakoplova ipak nije plovio prema Sjevernoj Koreji, barem ne kada je to objavila Bijela kuća.

Dok je rasla briga oko toga hoće li Sjeverna Koreja provesti testiranje rakete, Bijela kuća objavila je da američka mornarička borbena skupina predvođena nosačem zrakoplova plovi prema Sjevernoj Koreji. Tako su Amerikanci odlučili poslati moćan i zastrašujući signal i dati predsjedniku Donaldu Trumpu više opcija u odgovaranju na provokativno ponašanje Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Međutim, postoji jedan veliki problem u cijeloj priči. Nosač Carl Vinson i još 4 ratna broda uopće nisu plovili prema korejskom poluotoku nego u suprotnom smjeru kako bi sudjelovali u vježbama s australskom mornaricom u Indijskom oceanu, oko 5600 kilometara od korejskog poluotoka.

Prava istina možda ne bi ugledala sjetlo dana da mornarica u ponedjeljak nije objavila fotografiju Carla Vinsona kako plovi između Jave i Sumatre. Slika je snimljena u subotu, četiri dana nakon što je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer govorio o njegovoj misiji.

U međuvremenu, nosač se uistinu okrenuo i sada je na putu prema Sjevernoj Koreji, a očekuje se da će u regiju stići nekad idući tjedan.

Bijela kuća odbila je komentirati nesporazum i sva pitanja preusmjerila na Pentagon.

Međutim, neki dužnosnici izrazili su zbunjenost zbog podataka koji su stigli iz Pentagona posebno zbog napetosti koje rastu u toj regiji i zbog činjenice da su Sean Spicer i savjetnik za nacionalnu sigurnost H.R.McMaster javno odgovarali na pitanja o tome, piše NY Times. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene