Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Narednik američke vojske optužen jedanas za ubojstvo i teško ranjavanje, dan nakon smrti pet suboraca u pucnjavi u vojnoj bolnici u Bagdadu gdje se liječe ratne traume.


Narednik John M. Russell, uhićen neposredno nakon incidenta, pripadao je inženjerskoj postrojbi s bazom u Njemačkoj. Bio je treći put raspoređen u Iraku ali je primao 'psihološku' pomoć, kazao je glasnogovornik američke vojske u Iraku general David Perkins, koji je danas iznio više detalja o pucnjavi na briefingu za zapadni tisak.

Vezani članci Papin posjet Iraku Iran podržao povijesni posjet pape Franje Iraku: ''Nema druge poruke osim dijaloga, mira i prijateljstva između religija'' Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija

'Tuži ga se za ubojstvo i teške udarce i ranjavanje', rekao je general Perkins.

'Pet vojnika je ubijeno, od čega su dvojica pripadala 55. medicinskoj postrojbi i bili časnici u centru za kontrolu stresa u kampu Liberty. Jedan je bio časnik mornarice a drugi kopnene vojske', objasnio je general Perkins. Ostala trojica ubijenih bili su obični vojnici.