Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp

Bivši američki predsjednik Donald Trump pokopao je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svojem golf-terenu u New Jerseyu, pišu američki mediji, razmatrajući je li to učinio radi poreznih olakšica.


"Nećete vjerovati, no Donald Trump možda je pokopao Ivanu na svom golf-terenu radi porezne olakšice”, stoji u naslovu američkog Vanity Faira.

Tamošnji mediji pišu kako su, pod zakonima savezne države New Jersey, zemljišta korištena za pokapanje umrlih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, naslijeđe i prihode.

Sociologinja Brooke Harington sa sveučilišta Dartmouth, autorica knjige o načinima na koji najbogatiji izbjegavaju plaćanje poreza, rekla je da je isprva bila skeptična oko glasina da je Trump pokopao svoju bivšu suprugu radi poreznih olakšica, no da se, istražujući zakone New Jerseya, uvjerila se da oni to doista omogućuju te kako ne određuju minimalan broj pokopanih da bi se olakšice mogle primijeniti, piše Vanity Fair.

New York Post, tabloidni medij u vlasništvu Ruperta Murdocha, objavio je u nedjelju fotografije usamljenog groba u polju na imanju s malim nadgrobnim natpisom: Ivana Trump, 20. veljače 1949. - 14. srpnja 2022.

Ivana Trump umrla je prošli mjesec nakon pada niz stepenice, vjerojatno nakon što se onesvijestila.

Donald Trump Trump je pred kamere stao bez pudera koji inače stavlja na lice, internet je pun fora na račun njegova drugačijeg izgleda!

Chloe Sophia Trump Tko je malena djevojčica koja je dostojanstveno odala počast na ispraćaju Ivane Trump?

New York Post je još 2017. izvijestio da je Trump dobio dopuštenje za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu kupiti svi koji tamo žele počivati. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju